čtvrtek 20. února 2014

Konference DisCo 2014 se blíží




V červnu se opět chystá DisCo, mezinárodní konference věnovaná využití ICT ve vzdělávání

Ve dnech 23. až 25. června 2014 se bude konat již 9. ročník mezinárodní konference o distančním vzdělávání DisCo, která se věnuje využívání informačních technologií ve vzdělávání. Jak už se stalo v posledních letech tradicí, konferenci pořádá Centrum pro studium vysokého školství v.v.i. ve spolupráci se Studii nových médií Ústavu informačních studií a knihovnictví Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Partnery konference jsou  firmy Ingeus, Navreme, Pradec, Veriod a Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. a jeden z největších evropských vzdělávacích portálů Open Education Europa.
9. ročník nese podtitul Media literacy education from pupils to lifelong learning. Konference je určena zájemcům o využívání moderních informačních technologií ve vzdělávacím procesu z řad učitelů, vzdělavatelů dospělých, personalistům z řad privátního, veřejného i neziskového sektoru. Na konferenci bude otevřena i sekce věnovaná vzdělávacím startupům. Mezi základní témata konference patří Celoživotní vzdělávání a lidé a instituce (vzdělávání digitální generace, role rodiny a neziskového sektoru v informační gramotnosti, národní politiky v mediálním vzdělávání, budování vědomostní společnosti, role knihoven v tomto procesu, informační a mediální gramotnost v kontextu různých zemí a kultur), Teorie celoživotního vzdělávání (formální a neformální celoživotní vzdělávání, metodologie vzdělávání seniorů pomocí nových médií, data mining při vzdělávacím procesu), Celoživotní vzdělávání a praxe (digitální odznaky ve vzdělávání, ramifikace, trendy v e-leasingu, blend leasingu a m-leasingu, web 2.0. ve vzdělávání, MOOC).
Součástí konference budou i praktické workhopy, například workshop o Online kariérovém centru nebo využívání digitálních odznaků ve vzdělávání pomocí platformy Veriod. Můžete se také těšit na Wiki sekci, která bude určená krátkým prezentacím zajímavých projektů, panelovou diskusi na vybrané téma a plakátovou sekci. Mezi zvané řečníky tento rok budou patřit profesor Miguel Gea, ředitel Virtual Learning Centre at University of Granada, ze Španělska, doktor Thomas Pffefer, sociolog vzdělávání z University Krems v Rakousku a generální ředitel firmy Ingeus GmbH Marc Hanke.
Na konferenci budete moci probrat nejnovější poznatky s experty z celého světa a to nejenom při přestávkách na kávu, ale také v rámci dvou společenských večerů. Minulý rok se konference účastnilo 87 účastníků z 26 zemí světa.
Více informací o konferenci najdete na www.disconference.eu.